נהיגה בשכרות עונש ?

נהיגה בשכרות עונש
נהיגה בשכרות עונש

האם על נהיגה בשכרות – מושת עונש חמור ? ביצוע עבירת תנועה עלולה לגרור עונשים חמורים אותם צריך לשאת. במקרה בו בוצעה עבירת תנועה חשוב לדעת את השלכותיה ואת הסנקציה הפלילית לצידה. עבירות אלו יכולות להיות עבירות כמו נהיגה ב- מהירות מופרזת, אי עצירה בתמרור עצור או אי עצירה להולך רגל, אי ציות לרמזור ב- אור אדום, אי ציות לתמרורים ועקיפה בפס לבן רצוף או נהיגה בקלות ראש. אחת מעבירות תעבורה החמורות ביותר היא עבירת נהיגה בשכרות. עונש עליה חמור מאוד ויכול לכלול שלילת רישיון, השבתת רכב וגם הגשת כתב אישום בגין אישום פלילי. נהיגה בשכרות והענישה עליה יכולה להסתכם בעונש קל יותר במידה ועורך דין מומחה לדיני תעבורה עתיד לייצג מול בית המשפט.

נהיגה בשכרות עונש מקסימאלי ? 

לעבירת נהיגה בשכרות עונש חמור מאוד מכיוון שעבירה זו נמצאת ברף העליון של עבירות התעבורה והיא עתידה להביא לסיכון בחיי אדם.

כאשר נוהגים בזמן שרמת האלכוהול בדם גבוה מהמותר הרי שאותם נהגים מסכנים את חייהם ושל אחרים בכביש. וזאת משום שאלכוהול משבש את שיקול הדעת ומפריע לריכוז – שני דברים שהם קריטיים לנהיגה בטוחה בכביש.

המחוקק רואה בביצוע עבירה מסוג זה עבירה חמורה ביותר ולכן לנהיגה בשכרות עונש מקסימאלי של 24 חודשים ללא שיקול דעת לבית המשפט. בנוסף, עונש זה היכול להסתכם גם ברישום פלילי או ביצוע עונש של מאסר בפועל, ושוב יודגש, לעניין נהיגה בשכרות עונש מקסימאלי הרי שהחוק קובע עונש של 24 חודשים פסילה ובנוסף גם עם עונשים נילווים כמו קנס התחייבות להימנע מעבירה ועוד – עונשים נילווים אלו גם נקראים ענישה הצופה פני עתיד. 

עונש על נהיגה בשכרות תלוי פעמים רבות בנסיבות ביצוע העבירה ובהיסטורית התיק הפלילי. אם אין תיק פלילי/ תעבורתי ולא ביצע הנהג עבירות תנועה או עבירות מסוג אחר אז העונש יומר לנהיגה תחת השפעת אלכוהול (סעי' 26 לתקנות התעבורה), ויהיה ברף הנמוך של הענישה – במידה ולא היה הנהג מעורב בתאונה או גרם נזק לנפש או לרכוש או אין בעברו כל עבירה אחרת בכפוף למציאת כשלים בתיק. נהיגה בשכרות – ענישה יכולה להיות חמורה ביותר כאשר מעורבים בתאונת דרכים קטלנית ( עם הרוג) או תאונת דרכים ללא הרוגים למרות. במידה והנהג מעורב בתאונה  קטלנית יכול להיות ויוגש כנגדו  כתב אישום בעבירות נוספות כמו נהיגה ברשלנות או הריגה.

נהיגה בשכרות והעונש לנהג חדש.

נהג חדש הוא נהג אשר משרד הרישוי מאפשר לו לנהוג מקבל רישיון "על תנאי" כלומר,  יש לראות את הרישיון הניתן לנהג חדש כרישיון על תנאי, הווה אומר שבמהלך תקופה של שנתיים, יהיה צריך להוכיח כי נהג בהתאם לכללים אשר מתווה משרד הרישוי, ואם נהג חדש מבצע עבירה של נהיגה בשכרות לצד פסילה של בית משפט למעלה מ 3 חודשים, הענישה בגינה תהיה מעבר לענישה של בית משפט (פסילה של מספר חודשים), אלא גם יהיה עליו לחזור על תיאוריה וטסט פעם נוספת וזאת מאחר והעבירה היא עבירה השייכת לתוספת השלישית בפקודת התעבורה

נהיגה בשכרות פעם שנייה מה מתחם העונש?

נהיגה בשכרות מהווה  עבירה חמורה כאמור, ובמידה והגישו נגדכם כתב אישום יש לשכור עורך דין תעבורה מומחה שייצג בבית המשפט. חשוב להדגיש כי יש מקרים בהם בדיקת הינשוף למידת השכרות של הנהג, לא נמצאת כראייה כבילה בבית המשפט – ובמקרה זה עורך הדין יוכל לסייע ולסיים את התיק ללא אשמה. במקרים אחרים בהם לנהג הרשעות קודמות בדבר נהיגה בשכרות או עבירות תנועה חמורות אחרות בית המשפט יכול לראות בו עבריין תנועה סדרתי ואז העונש שנהג זה צפוי לקבל במידה ויורשע יהיה כבד יותר מאשר נהג שאין לו עבירות קודמות בגיליון ההרשעות שלו.

למשרד הצלחות רבות לזיכויים בתיקי נהיגה בשכרות גם לנהגים חדשים ולאוכלוסיות מיוחדות הנה לפניכם מקצתם.

לכל שאלה או התייעצות אתם מוזמנים לפנות לעו"ד חיים אליה משרד עורכי דין תעבורה אנו כאן כדי לסייע בכל שאלה ייעוץ ראשוני ללא עלות. 0524-42-42-21 עו"ד חיים אליה משרד 077-530-9587  

סגירת תפריט
FrenchRussiaUSAPalestine
דילוג לתוכן